Még most sem késő elindulnod a változ(tat)ás útján, ha nyárra ideális formába szeretnéd hozni magadat.

Nem mindegy azonban, hogy hogyan!

Az egyik út: drasztikus fogyókúrákkal, amik szenvedések árán meghozzák a fogyást, de aztán minden visszatér az eredeti (vagy még rosszabb) állapotba.

A másik út: funkcionális táplálkozással, amivel nem csupán elérheted, hanem önsanyargatás nélkül fenn is tarthatod a legideálisabb fizikai állapotodat, közérzetedet és aminek elkerülhetetlen eredménye lesz a szükséges mértékű fogyás is.
Úgy, hogy közben jókat eszel, nem éhezel, s mellette számos további területen pozitív változásokat tapasztalsz.
Úgy, hogy nem vagy magadra utalva, hanem folyamatos támogatás, mentori segítség mellett haladsz lépésről-lépésre, kikerülve a buktatókat, kudarcokat, bizonytalanságokat.

HA TEHÁT FOGYNI AKARSZ, …

… FOGADJ MEG NÉHÁNY JÓ TANÁCSOT!

– Nem éhezned vagy koplalnod kell!

Ha ezt teszed, akkor “raktározó” üzemmódban tartod a testedet és magad akadályozod a fogyást.
Tehát ha fogyni akarsz, ne fogyókúrázz!

– Enned kell, rendesen és rendszeresen, VALÓDI TÁPLÁLÉKOKAT!

Meg kell értened, hogy a szervezeted akkor tud normálisan működni, ha táplálkozol. Ez vonatkozik a hormonális és anyagcsere-folyamatokra is, ezen belül a zsírégetésre is!

Ne arra törekedj, hogy ugyanúgy étkezz, mit eddig, csak kisebb adagokkal!

A testednek nem csupán kalóriákra van szüksége, hanem valódi tápanyagokra, „üzemanyagra”, amit mozgósítani, hasznosítani tud a dinamikus egyensúlyi állapot eléréséért és fenntartásáért.
Ha ezeket a valódi tápanyagokat nélkülözik az ételeid (eddig igazából nem tápláltad a testedet, hanem csak etetted), akkor az szükségesszerűen hiányállapotokhoz és működészavarokhoz fog vezetni. Ezen pedig nem fog változtatni, ha ugyanúgy, csak kevesebbet eszel.

fogyás fogyókúrák nélkül– Ne számolgass kalóriákat, teljesen felesleges!

– Ne gondolkodj kúrákban, hiszen azoknak csak kúraszerű eredményei lesznek! 

Ha valamit csak átmenetileg csinálunk, az azzal elért eredményeink is átmenetiek lesznek. Amikor ezeket az átmeneti megoldásokat abbahagyjuk és visszatérünk az azt megelőző szokásokhoz, gyakorlatokhoz, az átmenetileg elért az eredmények elvesznek, sőt általában rosszabb állapot következik, mint ami előtte volt. Azért, mert az átmeneti megoldások többnyire nem a test harmonikus állapotát szolgálják, csupán egy célt akarnak elérni (itt például a fogyást), bármi áron. A test viszont nagyon is érzékeny erre.

– A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az a test egészségéből fakad és az egyensúlyi állapot fokozatos helyreállásával azonos tempóban halad!

Éppen ezért nem baj, ha fogyni akarsz, de ne ez legyen a legfőbb célod! Sokkal inkább azon dolgozz, hogy a testedet kezdd el rendeltetésszerűen használni, támogasd, segítsd abban, hogy az ideális állapota helyreálljon, ezzel pedig elkerülhetetlenül eléred azt is, hogy a tested elengedi a fölösleges kilókat, vagyis ideálisan lefogysz.

 Tanuld meg a tested rendeltetésszerű használatát, s aszerint élj vele: meglátod, ki fogsz cserélődni, a tested nagyon hálás lesz érte!


Komplex megoldási útvonaltervet és Rád szabottan kidolgozott táplálkozási tervet a Táplálko-ZÓNA csomagokban találsz ehhez.
Az egyéni Táplálko-ZÓNA funkcionális táplálkozás csomaggal és a mellé nyújtott mentori segítséggel megtanulhatod, hogyan tedd az életmódod legfőbb tényezőit (táplálkozás, alvás, mozgás, bőrápolás, stresszkezelés, …) olyanná, hogy azok szolgáljanak Téged, szolgálják a legjobb fizikai állapotodat.

Ugye, Te is igényled?
Kattints ide a Táplálko-ZÓNA csomagokért és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Recent Posts