KARÁCSONYI ÜZENET:

Légy hálás és boldog leszel!

Karácsonyi és újévi ajándék gyanánt fogadd szeretettel tőlem ezt az ünnepre és újévre hangoló írásomat és a hozzá kapcsolódó meglepetést!

Az írás témája a hála, amely egyébként csodálatos dolog és csodákra képes.
Egyszerre tesz boldoggá Téged és a környezetedet is.
És miközben közérzet- és hangulatjavító hatása van, a sikerességedet is nagyban befolyásolja.

Az íráshoz tartozóan pedig szeretnék átadni Neked egy praktikus és mosolyfakasztó, siker-generáló meglepetést, amit karácsonyi ajándékként készítettem magunknak és Neked is,
ami nem más, mint a HÁLA – MONTÁZS!

hala-montazs-cimoldal

Hogyan teheted igazán boldoggá a karácsonyt és még sikeresebbé a következő évedet?

Küszöbön a karácsony. Még zsong a város, loholnak az emberek a be nem szerzett ajándékokért, ünnepi kellékekért, a karácsonyi vacsora hozzávalóiért és ki tudja, még mi mindenért. Aztán néhány nap múlva végre lecsillapodik ez a zajosság és – reménységem szerint – mindenki a szerettei, barátai körében ünnepelheti az év legfényesebb ünnepét, a karácsonyt.

A pihenőnapokban aztán arra is jut idő, hogy kicsit visszatekintsünk, mérlegeljünk az elmúlt évvel kapcsolatban, illetve felkészüljünk a következő évre, tervezzünk, célokat tűzzünk ki.

Ahhoz, hogy az idei karácsonyt igazán harmonikussá tedd, fordíts minél nagyobb figyelmet azokra a dolgokra, amikért hálás lehetsz, és az év végi visszatekintéshez, évértékeléshez is válaszd íróeszközül a hálát!

Az év végi számadás legjobb talapzata ugyanis nem más, mint a HÁLA!

Tudod, miért jó, ha hálás vagy, illetve a hálára, köszönetre folyamatosan képes vagy?

Számtalan pozitívumot fel lehetne sorakoztatni, de most nézzünk csak párat, ami így év vége felé nagyon is aktuális.

A hálás szív mindig lágy marad és nyitott. Aki hálás, képes a szívét megőrizni a keménységtől, frusztráltságtól, érzéketlenségtől és a közömbösségtől, közönytől is.
A jól működő emberi kapcsolatokhoz nélkülözhetetlen, hogy a hálánk megfogalmazására és kifejezésére képesek legyünk!

A hála elismerése és megbecsülése annak a személynek, aki felé kifejezzük. Erre mindenkinek szüksége van az egészséges lélekhez és önértékeléshez.

Ha hálás vagy és a köszönetedet ki is fejezed mások felé, azt készíted elő és alapozod meg, hogy veled is így bánjanak. És ettől kétségtelenül jól fogod érezni magadat. A Biblia úgy ír erről a törvényszerűségről, hogy “Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…”.

A hála harmóniát teremt és kapcsolatokat épít.

Ha rossz történik is veled vagy első ránézésre kudarcot éltél át, a hála képességével sokkal könnyebben látod meg a helyzeted tanulságát és sokkal könnyebben tudsz abból a nehézségből a fejlődés irányába elmozdulni. Sokszor a kudarcélmények azért kellenek, hogy lépcsőként szolgáljanak a továbbfejlődésre. Ehhez azonban meg kell látni a tanulságot, amiért már hálás lehetsz.

Hogyan vezet a siker felé és a sikerekben egyre feljebb,
ha hálás vagy?

Gondolj csak bele, hogy amire figyelsz, amivel aktívan foglalkozol, az milyen szinten befolyásol Téged, minden tekintetben. Hatással van a gondolataidra, személetmódodra, az érzéseidre, szellemi-lelki állapotodra, de még a fizikai közérzetedre is!

Ha azokra a dolgokra, emberekre, történésekre figyelsz, amik az elégedetlenséget, a morgolódást, a frusztrációt gerjesztik benned, rövid időn belül megfigyelheted, hogy hálátlanná, céltévesztetté válsz és tönkreteszed nem csak magadat, hanem a kapcsolataidat is. A hálátlan, folyton panaszkodó emberek maguk égetik fel a siker felé vezető utat maguk előtt és a társaságukat sem igen kedveli senki.

Ha viszont tudatosan azokon a dolgokon tartod a figyelmedet, azokkal foglalkozol, amikért hálás lehetsz és ezeket nem csak gondolatban, hanem szavakban, tettekben is kifejezed, akkor egyre boldogabbá válsz magad is és egyre boldogabbá teszed a környezetedet is. A hálával és a hála rendszeres kifejezésével magad irányítod a siker és a fejlődés, növekedés, a boldogság és a harmónia irányába az életedet!

A hála kapukat nyit meg előtted és új kapcsolatokkal ajándékoz meg! A hála a sorsodat is pozitívan befolyásolja!

„Ügyelj a gondolataidra, mert szavakká válnak.

Ügyelj a szavaidra, mert tettekké válnak.

Ügyelj a tetteidre, mert a szokásaiddá válnak.

Ügyelj a szokásaidra, mert formálják a jellemedet.

Ügyelj a jellemedre, mert meghatározza a sorsodat.”

 

Frank Outlaw

Gondold végig, kik iránt lehetsz hálás, kiknek mondhatsz köszönetet!

Tudtad, hogy a hála olyan, mint egy ajándék?

Amikor kifejezed a háládat, köszönetet mondasz valakinek, valóban megajándékozod őt, ugyanakkor magadat is, azzal az érzéssel, ami ugyanaz, mint az ajándékozás öröme. Vagy akár a mosolyhoz is hasonlíthatnánk. Ismeretlen szerzőt idézve: “Egy mosoly nem kerül semmibe, mégis nagyot visz véghez. Gazdaggá teszi azt, aki kapja, és aki adja, nem lesz szegényebb. Csak egy pillanatig tart, de az emléke olykor örökké él…” Nos, mindez a hálára is nagyon igaz!

Ha végiggondoltad, kik felé érzel hálát a szívedben, keresd és találd meg az alkalmat, hogy ki is fejezhesd feléjük! Ne feledd, Neked is és neki is örömöt és ajándékot fog jelenteni.

Te mikor fejezted ki valaki felé utoljára a háládat, köszönetedet?

A karácsony egy kiemelkedő alkalom arra, hogy ezt a típusú ajándékot alkalmazzuk, akár kézzel fogható formában is.

Ilyen ajándékot nagy valószínűséggel még nem igen kaptak a környezetedben élők, tehát biztos lehetsz abban, hogy maradandó kedveset és szépet kapnak Tőled, ha a köszöneted kifelezésével ajándékozod meg őket.

A karácsony egy kiemelkedő alkalom arra, hogy ezt a típusú ajándékot alkalmazzuk, akár kézzel fogható formában is.

Ilyen ajándékot nagy valószínűséggel még nem igen kaptak a környezetedben élők, tehát biztos lehetsz abban, hogy maradandó kedveset és szépet kapnak Tőled, ha a köszöneted kifelezésével ajándékozod meg őket.

Egy levélben, egy üdvözlőlapon, masnival átkötött papírtekercsen vagy ahogy Te kreatívan gondolod, írd meg az ajándékozott személynek, mi mindenért vagy hálás neki vagy érte és ezt még add hozzá az eddig már elkészített ajándékokhoz. Könnyen lehet, hogy ez lesz a legértékesebb és legemlékezetesebb ajándék a számára.

Kivitelezési ötlet hála-montázshoz

Mindezek fényében tehát szeretném most átadni Neked egy sokoldalú eszközképpen
a HÁLA – MONTÁZS-t!

Ez egy olyan kis letölthető füzetke, aminek a segítségével áttekintheted,

  • hogyan alakult az éved,
  • kérdések mentén gondolhatod át és fogalmazhatod meg, mennyi-mennyi mindenért lehet hála a szívedben és
  • inspiráló idézetek is segíthetnek abban, hogy a figyelmed a hálá felé tereljen
  • és a hálából fakadó sok-sok áldás felé mozdítsonTéged.

 

Nem kell az email címedet megadnod vagy feliratkoznod, egyszerűen csak töltsd le a HÁLA-MONTÁZS-t innen!
Utána haladj végig az oldalakon és válaszolj meg minden kérdést!

Milyen formákban ültetheted gyakorlatba a HÁLA-MONTÁZS-t?

LEHET CSALÁDI, BARÁTI TÁRSASÁGI PROGRAM!

A hála-montázst idén karácsonykor mi bevesszük abba a kelléktárunkba, amivel ezeket a – végre rohanás és feladatmentes – pihenőnapokat minőségileg is együtt tölthetjük.
Valamelyik nap összeülünk, mintha társasozni vagy kártyázni vagy filmet nézni készülnénk és a család minden tagja kitölt egy-egy hála-kollázst. Utána felolvassuk egymásnak és meggyőződésem, hogy nagyon sok egybevágó, egybehangzó gondolatot fogunk találni, még több hálával fogunk feltöltődni, még harmonikusabb atmoszférát teremtünk az otthonunkban és az újévre való felkészülést is pozitív erővel töltjük meg.

ADHATOD AJÁNDÉKBA MAGÁT A HÁLA-MONTÁZST!

Elküldheted, megoszthatod vagy kinyomtatva átadhatod másoknak a HÁLA-MONTÁZS-t, akikről úgy véled, bármilyen megfontolásból hasznos lehet számukra ez a kis boldogító munkafüzet.

ADHATSZ AJÁNDÉKBA HÁLA-KIFEJEZÉST!

A kreativitásod szerint átadhatod a köszönet-üzenetedet

  • egy szalaggal átkötött, vagy pecsétviasszal rögzített papírtekercsben,
  • egy kifejező, alkalomhoz illő üdvözlőlapon,
  • de akár csak szavak vagy érthető és értelmezhető cselekedetek, gesztus formájában.

HASZNÁLHATOD AZ ÚJÉVI CÉLKITŰZÉSEID ALAPJÁUL IS!

Ha az a típus vagy, aki szereti tervezni a következő évét, akár üzletileg, akár magánéleti vonatkozásokban, akkor a HÁLA – MONTÁZS remek alapul szolgálhat a céltervezésben is!

Végigtekintve, miket értél el idén, mikért lehetsz hálás, könnyebben állapíthatsz meg tanulságokat és könnyebben fogalmazhatod meg, hová akarsz fejlődni, milyen célokat akarsz elérni a következő időszakban.

Azt kívánom, teljen meg hálával a szíved, a gondolataid, a kommunikációd és élvezd mindazt a sok pozitív vonatkozást, amit a hálával teremthetsz magadnak és másoknak!

Töltsd le, nyomtasd ki, add tovább a HÁLA-MONTÁZS-t és tedd szebbé, kedvesebbé, örömtelibbé az ünnepeket!

Hálával teli ünnepeket kívánok szeretettel!

karacsonyi-uzenet-legy-halas-es-boldog-leszel2