Legyen szó egy lazítós hétvégéről, vagy egy húzós munkanap 10 perces szünetéről, de akár egy kiadós tízórairól, ez a krémes, kókusszal teli chia desszert remek megoldást nyújthat a felüdülésre és nem mellesleg az egészséges tápanyagbevitelre.
A chia mag számos felhasználási lehetőségének egyike, hogy desszertet készítünk belőle. Remek tulajdonsága, hogy zselészerűvé teszi, ha folyékony közegbe kerül, így puding jellegű állagot kapunk, ha például joghurtba, kefirbe, vízbe, kókusztejbe keverjük.
Ezt a könnyű és gyors kókuszos chia desszertet előre elkészíthetjük, dobozkában magunkkal vihetjük vagy épp csak a hűtőből előkaphatjuk és máris élvezhetjük a kellemes ízharmóniát.
HOZZÁVALÓK:
5 ek chia mag
1 dl + 3 ek kókusztejszín
1,5 dl tiszta víz
1 ek eritrit
3 ek kókuszreszelék
Áfonya (mirelit is lehet)
1 banán
pirított hántolt napraforgómag
ELKÉSZÍTÉS:
Ez a réteges változat számtalan verzióban továbbgondolható és variálható – persze cukor- és keményítőmentesen! 😉
Egészségetekre!