Legyen szó egy lazítós hétvégéről, vagy egy húzós munkanap 10 perces szünetéről, de akár egy kiadós tízórairól, ez a krémes, kókusszal teli chia desszert remek megoldást nyújthat a felüdülésre és nem mellesleg az egészséges tápanyagbevitelre.

A chia mag számos felhasználási lehetőségének egyike, hogy desszertet készítünk belőle. Remek tulajdonsága, hogy zselészerűvé teszi, ha folyékony közegbe kerül, így puding jellegű állagot kapunk, ha például joghurtba, kefirbe, vízbe, kókusztejbe keverjük.

Ezt a könnyű és gyors kókuszos chia desszertet előre elkészíthetjük, dobozkában magunkkal vihetjük vagy épp csak a hűtőből előkaphatjuk és máris élvezhetjük a kellemes ízharmóniát.

HOZZÁVALÓK:

5 ek chia mag

1 dl + 3 ek kókusztejszín

1,5 dl tiszta víz

1 ek eritrit

3 ek kókuszreszelék

Áfonya (mirelit is lehet)

1 banán

pirított hántolt napraforgómag

ELKÉSZÍTÉS:

1.
1 dl kókusztejszínt elkeverünk 1,5 dl vízzel és 1 ek eritrittel. Belekanalazzuk a chia magot és kb 5-10 perc alatt gyakori kevergetés mellett felzselésítjük.
2.
Amikor a chia mag felvette a kókusztejes közeget és zselés állagú, kis tálkákban vagy poharakban elkezdjük a desszert rétegezését.
3.
Egy evőkanálnyi chia puding kerül alulra. Rá egy ek kókusztejszín, majd fél maréknyi áfonya. (Ha mirelit áfonyát használtunk, érdemes megvárni, amíg felenged és akkor fogyasztani, amikor már nem fagyos.) 
Ezt befedjük egy következő réteg chia pudinggal, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd feldíszítjük a felkarikázott banánnal, ízlés szerint áfonyával és pirított napraforgómaggal.

Ez a réteges változat számtalan verzióban továbbgondolható és variálható – persze cukor- és keményítőmentesen! 😉

Egészségetekre!

Recent Posts