Nálunk általános kedvenc a krémtúró, különféle variációkban. Nagyon egyszerű házilag elkészíteni, s ebben az esetben az is garantált, hogy csak az általunk kívánt alapanyagok, összetevők kerülnek bele. 🙂

krémtúró házilag eperrel krémtúró házilag áfonyával  krémtúró házilag kivivel

Hozzávalók:

0,5 kg házi tehéntúró

2 kis doboz natúr joghurt

kaukázusi kefir ízlés szerint

2 evőkanál nyírfacukor

esetleg vaníliarúdból kikapart vanília, ízlés szerint

 
Elkészítés:krémtúró házilag csokisan

Először a natúr joghurtot, utána a túrót, végül a kefirt és a nyírfacukrot a turmixgépbe halmozzuk és alaposan átturmixoljuk, amíg lágy és krémes lesz.
Tálkákba, poharakba töltjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Variációk:

Díszíthetjük, gazdagíthatjuk friss gyümölccsel (én ezúttal epret és kivit választottam) vagy saját levében eltett, hozzáadott cukor nélküli bogyós gyümölccsel (én most erdélyi fekete áfonyát használtam).
A csokikedvelők fogyaszthatják csokiforgáccsal is, de ez mindenképpen csak természetes cukortartalmú étcsokoládé legyen.

 

Ha Téged is érdekel az az étrend, amely mellett nem kell kalóriákat számolgatnod, nem kell koplalnod és magadat sanyargatnod, akkor keress meg bátran!
Neked is örömmel és szeretettel segítek, személyre szabott programmal, tanácsadással, hogy az ideális fizikai állapotodat újra elérd és azután könnyedén fenn is tartsd.


Szeretettel várlak, jelentkezz bizalommal!

Hasonló bejegyzések