Kedvem támadt egy rizottóhoz hasonló ételhez, ezért aztán továbbgondoltam a lehetőségeket és ez a májas zöldséges köles lett a végeredmény: hát, nagyon finomra sikeredett!

Az ötletet maga a rizottó adta, de mivel rizs helyett jobban preferáljuk az alacsonyabb keményítő tartalmú – és egyben gluténmentes – gabonákat, most a kölesre esett a választásom. A recept amúgy szintén jól működhet hajdinával vagy quinoával is.

HOZZÁVALÓK:

250 g köles

300 g csirkemáj

Fél brokkoli

1 kisebb sárgarépa

Kis darab póréhagyma

Fél kápia paprika

Kacsazsír / libazsír vagy kókuszzsír

ELKÉSZÍTÉS:

1.
A kölest kb kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A csirkemájat apróra szeleteljük és kevés zsiradékon puhára dinszteljük. A póréhagymát és a kápia paprikát apróra szeleteljük és kevés zsíron szintén ledinszteljük.
2.
A brokkolirózsákat kis darabokra vágjuk, alaposan megmossuk, a ságrarépát meghámozzuk és vékony csíkokra gyaluljuk, majd együtt, picit megsózva kevés zsíron szintén ledinszteljük.
3.
A kész csirkemájhoz hozzákeverjük a puhára főtt kölest, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket és jó alaposan összekeverjük. Ha szükséges, kicsit össze is melegíthetjük, ekkor ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés parmezánt is.

TIPP: A köles helyettesíthető hajdinával vagy quinoával is.

Kitűnő, finom, tápláló étel, leginkább ebédre javaslom!
Egészségetekre!

Recent Posts