Kedvem támadt egy rizottóhoz hasonló ételhez, ezért aztán továbbgondoltam a lehetőségeket és ez a májas zöldséges köles lett a végeredmény: hát, nagyon finomra sikeredett!
Az ötletet maga a rizottó adta, de mivel rizs helyett jobban preferáljuk az alacsonyabb keményítő tartalmú – és egyben gluténmentes – gabonákat, most a kölesre esett a választásom. A recept amúgy szintén jól működhet hajdinával vagy quinoával is.
HOZZÁVALÓK:
250 g köles
300 g csirkemáj
Fél brokkoli
1 kisebb sárgarépa
Kis darab póréhagyma
Fél kápia paprika
Kacsazsír / libazsír vagy kókuszzsír
só
ELKÉSZÍTÉS:
1.
A kölest kb kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A csirkemájat apróra szeleteljük és kevés zsiradékon puhára dinszteljük. A póréhagymát és a kápia paprikát apróra szeleteljük és kevés zsíron szintén ledinszteljük.
2.
A brokkolirózsákat kis darabokra vágjuk, alaposan megmossuk, a ságrarépát meghámozzuk és vékony csíkokra gyaluljuk, majd együtt, picit megsózva kevés zsíron szintén ledinszteljük.
3.
A kész csirkemájhoz hozzákeverjük a puhára főtt kölest, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket és jó alaposan összekeverjük. Ha szükséges, kicsit össze is melegíthetjük, ekkor ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés parmezánt is.
TIPP: A köles helyettesíthető hajdinával vagy quinoával is.
Kitűnő, finom, tápláló étel, leginkább ebédre javaslom!
Egészségetekre!
Recent Posts