Hozzávalók:

Mángoldos csirkéhez:                                                                Zöldséges quinoához:

1 pár csirkemell filé                                                                     100 g quinoa

1/2 kg mángold levél                                                                   1 kisebb fej brokkoli

10 dkg Trappista sajt reszelve                                                   2 szál közepes sárgarépa

2 gerezd fokhagyma                                                                    kókuszzsír, só

2 dl főzőtejszín

kókuszzsír, só


 

Elkészítés:

Evőkanálnyi kókuszzsíron egy nagyobb serpenyőben vagy WOK-ban megpirítjuk a felkockázott, enyhén megsózott csirkemellet. Amikor kész, hozzákeverjük a felaprított fokhagymát. Rádobjuk a megmosott, csíkokra szeletelt mángoldot és kb. 5-10 percig együtt pároljuk, amíg a mángold megfonnyad. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, végül felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk.

A quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Ha maradt rajta felesleges víz, akkor leszűrjük. A brokkolit megmossuk, apró rózsákra szedjük. A sárgarépát megpucoljuk és vékony csíkokra szeleteljük. Együtt egy serpenyőben kókuszzsíron kevés sóval félpuhára dinszteljük. Hozzákeverjük a főtt quinoát és még 1-2 percig kevergetve összemelegítjük.

Kedves egészségetekre! 🙂

Ha Téged is érdekel az az étrend, amely mellett nem kell kalóriákat számolgatnod, nem kell koplalnod és magadat sanyargatnod, akkor keress meg bátran!
Neked is örömmel és szeretettel segítek, személyre szabott programmal, tanácsadással, hogy az ideális fizikai állapotodat újra elérd és azután könnyedén fenn is tartsd.


Szeretettel várlak, jelentkezz bizalommal!

Recent Posts