Ahhoz, hogy két személy párbeszédbe kerüljön egymással, szükséges érteniük egymás nyelvét. Ugyanolyan fontos az is, hogy a fogalmakat, amelyeket használnak, azonosan értelmezzék.

Léteznek olyan kommunikációk, amelyek nem szavakon keresztül történnek, mégis vonatkozhat rájuk az imént említett két kritérium.

Például az élővilág más élőlényeivel is úgy vagyunk képesek kapcsolatba kerülni, ha felismerjük a jelzéseiket, értelmezni tudjuk ezeket a jelzéseket és megfelelő módon reagálni, válaszolni is tudunk azokra. Egy szobanövény a kornyadozó leveleivel képes tudatni velünk, hogy szomjas, vízre van szüksége, mi pedig ezt látva azzal válaszolunk, hogy megöntözzük. A növényke erre ismét kivirul és a szépségével meghálálja nekünk, hogy válaszoltunk a szükségére.

Vagy más hasonlattal élve: a kutyánk lelkes vakkantásokkal és örömtánccal fogad minket, amikor hazaérünk, amit mi simogatással, dögönyözéssel viszonzunk, s a kutyus is boldog és mi is jól érezzük magunkat, mert kölcsönös az öröm és a figyelem ebben a sajátos nyelvezetű kommunikációban.

Sokan nem gondolnak rá, ennek ellenére mégis valóság, hogy a testünk is folyamatosan kommunikál velünk. Legalább is szeretne.

13254130_1203232729689473_3847904457576368312_n

A KÖZÉRZETÜNK az a „nyelv”, amelyen keresztül folyamatosan jelzéseket ad nekünk, amellyel kommunikálni igyekszik velünk. Legtöbbször azért nem vesszük észre ezt, azért nem jön létre ebből „párbeszéd”, mert nem értjük ezeket a jelzéseket, nem vagyunk birtokában azoknak az ismereteknek, amelyek alapján értelmezni tudnánk a testünk kommunikációját.

Gondoljunk csak néhány közérzeti tapasztalatra!

– Mit üzen a testünk, ha levertnek érezzük magunkat?
– Mit jelez, amikor gyomorégést vagy puffadást tapasztalunk?
– Vagy amikor vizesedik a bokánk?
– Amikor fáj a fejünk, amikor fáradtságot, kimerültséget, vagy éppen dekoncentráltságot, kedvetlenséget érzékelünk?
– Amikor folyamatosan plusz kilók és zsírpárnák rakódnak a testünkre?

Az ilyen és ezekhez hasonló közérzeti tünetek egyértelműen működési rendellenességre utalnak. Ahelyett, hogy ilyenkor tüneti kezelésbe kezdenénk, jobban tesszük, ha megkeressük a tünetek okait, méghozzá az általunk kialakított életmódunkban. Ehhez szükséges az, hogy értsük a testünk jelzéseit és képesek legyünk azokat értelmezni és azokra helyes válaszokat adni.

A testünk folyamatosan arra törekszik, hogy egy dinamikus egyensúlyt tartson fenn, hogy a működési folyamataink mindig a lehető legideálisabb fizikai közérzetet, állapotot biztosítsák számunkra. Ez pedig ahhoz is hozzájárul, hogy harmóniában legyünk testi-lelki-szellemi vonatkozásban.

A testünk egy nagyon intelligens, csodálatosan megalkotott mestermű, aki nagyon meghálálja, ha értjük a nyelvét és a számára ideális módon válaszolunk a jelzéseire. Közérzeti jelzésekkel azt is tudatja velünk, ha minden rendben van: energikusak vagyunk, jókedvűen, produktívan, vidáman látjuk el a mindennapi teendőinket, jól pihenünk, frissek és fittek vagyunk és élvezzük, hogy nagyszerűen vagyunk!

A jó hír, hogy a testünkkel való kommunikáció megtanulható, a párbeszéd kialakítható!

A Testszerviz pontosan ebben segít:
– megtanulni a test rendeltetésszerű használatát,
– felismerni és értelmezni, megérteni a testünk jelzéseit, kommunikációját,
– a helyes életmóddal valódi, minőségi párbeszédben élni a fizikai önmagunkkal és
– élvezni a kitűnő fizikai közérzetet és a hozzá kapcsolódó számtalan előnyt.

Életmód és Táplálkozás Tanácsadóként, Testszerviz Specialistaként én is ebben segítek. Neked is, ha igényled! Jelentkezz egy ingyenes konzultációs beszélgetésre és megbeszéljük, mire van szükséged, illetve hogyan segíthet Neked a Testszerviz.

Szeretettel várlak, jelentkezz bizalommal!

Recent Posts