Vidám, színes, különleges saláta, ami még közelebb hozza a tavaszt! 🙂

Hozzávalók:

Fél zellergumó
1 szál nagyobb sárgarépa
1 közepes cékla
1 nagyobb zöldalma
kókuszzsír, só

1 tojás sárgája
1 ek. tökmagolaj ( vagy más hidegen sajtolt olaj)
csipetnyi só,
1 tk. eritrit
1 tk. mustár
1 kk. almaecet
2,5 dl natúr joghurt
2,5 dl tejföl

Elkészítés:

A zellert, sárgarépát, célkát meghámozzuk és vékony csíkokra gyaluljuk és enyhén megsózzuk. Kerámiabevonatos serpenyőben kevés kókuszzsíron 10-15 percig dinszteljük.

Az almát megmossuk, magtalanítjuk és szintén vékony csíkokra gyaluljuk.

A tojássárgáját kikeverjük a sóval, eritrittel, mustárral és almaecettel, majd homogénre keverjük a joghurttal és tejföllel.

A masszába beleforgatjuk az almát és a dinsztelt zöldségeket, jó alaposan átkeverjük és lefedve hűtőben néhány órán át hagyjuk összeérni az ízeket.

Fogyaszthatjuk önmagában tízóraira, uzsonnára is, de alkalmas főétkezéshez köretként sültek, sajtok, tojásételek mellé is.

Egészségetekre!

Recent Posts