Vidám, színes, különleges saláta, ami még közelebb hozza a tavaszt! 🙂
Hozzávalók:
Fél zellergumó
1 szál nagyobb sárgarépa
1 közepes cékla
1 nagyobb zöldalma
kókuszzsír, só
1 tojás sárgája
1 ek. tökmagolaj ( vagy más hidegen sajtolt olaj)
csipetnyi só,
1 tk. eritrit
1 tk. mustár
1 kk. almaecet
2,5 dl natúr joghurt
2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A zellert, sárgarépát, célkát meghámozzuk és vékony csíkokra gyaluljuk és enyhén megsózzuk. Kerámiabevonatos serpenyőben kevés kókuszzsíron 10-15 percig dinszteljük.
Az almát megmossuk, magtalanítjuk és szintén vékony csíkokra gyaluljuk.
A tojássárgáját kikeverjük a sóval, eritrittel, mustárral és almaecettel, majd homogénre keverjük a joghurttal és tejföllel.
A masszába beleforgatjuk az almát és a dinsztelt zöldségeket, jó alaposan átkeverjük és lefedve hűtőben néhány órán át hagyjuk összeérni az ízeket.
Fogyaszthatjuk önmagában tízóraira, uzsonnára is, de alkalmas főétkezéshez köretként sültek, sajtok, tojásételek mellé is.
Egészségetekre!