Nem árulok el titkot, hogy ennek a sajtos tallérnak az alapja ugyanaz az egyszerű „tészta”, amivel a szuperpizzát is készítjük.

Ezek a tallérok ugyanolyan kellemesen ropogósak, mintha lisztes alapanyagból készülnének, ugyanakkor nem töredeznek és napokig frissen tarthatók! Csupa egészséges, tápláló alapanyagból készülnek, ráadásuk ízlés szerint számos variációban működnek: kaporral, köménymaggal, snidlinggel, egyéb zöldfűszerekkel vagy egyéb magokkal (tökmag, szezámmag, napraforgó, …).

A leírásban megadott mennyiségből kb 25 tallér készíthető, légkeveréses sütőben több tepsiben egyszerre. Ha nagyobb társaságnak készítenéd, akkor duplázd vagy triplázd a mennyiséget, úgy is hamar elkészül.

HOZZÁVALÓK:

„Tésztához”:

250 g túró,

2 tojás

100 g + 150 g reszelt félkemény sajt

Tetejére:

Fűszerek, magok ízlés szerint:

köménymag, kapor, tökmag, napraforgómag

ELKÉSZÍTÉS:

1.
A túrót tálba tesszük, villával kissé átnyomkodjuk, ízlés szerint megsózzuk. Ráütjük a két tojást, jól elkeverjük vele. Hozzáadjuk a 100 g reszelt sajtot és alaposan összedolgozzuk.
2.
Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakunk a masszából - kb evőkanálnyi mennyiséget - és a tetejüket kicsit meglapítjuk. A halmocskákat egymástól kissé távolabb helyezzük el, mert miközben sülnek, kicsit terjeszkednek.
3.
Előmelegített sütőbe tesszük és kb 180-200 fokon addig sütjük, amíg a teteje épphogy megszilárdul.
4.
Ekkor kivesszük a sütőből, megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tallérok tetejét és szintén rászórjuk még azt a magot, fűszert, amit szeretnénk.
5.
Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül. Egy lapos eszköz segítségével tányérra lehyezzük a tallérokat és hagyjuk kihűlni.

A finom, ropogós, ízgazdag tallérokat fogyaszthatjuk csak magukban, de készíthetünk melléjük mártogatóst is.

Tökéletes megoldás bármelyik főétkezés részeként is egy nagy adag vegyes friss salátával!

Egészségetekre!

Recent Posts