Nem árulok el titkot, hogy ennek a sajtos tallérnak az alapja ugyanaz az egyszerű „tészta”, amivel a szuperpizzát is készítjük.
Ezek a tallérok ugyanolyan kellemesen ropogósak, mintha lisztes alapanyagból készülnének, ugyanakkor nem töredeznek és napokig frissen tarthatók! Csupa egészséges, tápláló alapanyagból készülnek, ráadásuk ízlés szerint számos variációban működnek: kaporral, köménymaggal, snidlinggel, egyéb zöldfűszerekkel vagy egyéb magokkal (tökmag, szezámmag, napraforgó, …).
A leírásban megadott mennyiségből kb 25 tallér készíthető, légkeveréses sütőben több tepsiben egyszerre. Ha nagyobb társaságnak készítenéd, akkor duplázd vagy triplázd a mennyiséget, úgy is hamar elkészül.
HOZZÁVALÓK:
„Tésztához”:
250 g túró,
2 tojás
100 g + 150 g reszelt félkemény sajt
só
Tetejére:
Fűszerek, magok ízlés szerint:
köménymag, kapor, tökmag, napraforgómag
ELKÉSZÍTÉS:
A finom, ropogós, ízgazdag tallérokat fogyaszthatjuk csak magukban, de készíthetünk melléjük mártogatóst is.
Tökéletes megoldás bármelyik főétkezés részeként is egy nagy adag vegyes friss salátával!
Egészségetekre!