Nagyon szeretem a téli szezonális zöldségeket is: gyakran készítek káposztás, sárgarépás, céklás, sütőtökös, édesburgonyás ételt, csak hogy a legismertebb zöldségféléket említsem.
Most egy kicsit továbbgondoltam a cékla-lilakáposzta-sárgarépa szépséges bíbor kombóját: meleg dinsztelt köretből egy kitűnő, ízgazdag, tápanyagokkal teli főételt kerekítettem, egy kis fokhagymás joghurt és sült csirkemell kockák hozzáadásával.
HOZZÁVALÓK:
1 db csirkemell filé
köménymag, fűszer ízlés szerint
Negyed lilakáposzta
Közepes cékla
Közepes sárgarépa
Kókuszzsír, só
2 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS:
Díszítésként vagy az ízek fokozásaként megszórhatjuk friss zöldfűszerrel, csírával vagy mikrozölddel.
Kitűnő étel ebédnek vagy vacsorának!
Egészségetekre!