Nagyon szeretem a téli szezonális zöldségeket is: gyakran készítek káposztás, sárgarépás, céklás, sütőtökös, édesburgonyás ételt, csak hogy a legismertebb zöldségféléket említsem.

Most egy kicsit továbbgondoltam a cékla-lilakáposzta-sárgarépa szépséges bíbor kombóját: meleg dinsztelt köretből egy kitűnő, ízgazdag, tápanyagokkal teli főételt kerekítettem, egy kis fokhagymás joghurt és sült csirkemell kockák hozzáadásával.

HOZZÁVALÓK:

1 db csirkemell filé

köménymag, fűszer ízlés szerint

Negyed lilakáposzta

Közepes cékla

Közepes sárgarépa

Kókuszzsír, só

2 dl natúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

1.
A csirkemell filét kis kockákra szeleteljük, átöblítjük. Kevés kókuszzsíron picit megsózva és ízlés szerint fűszerezve enyhén pirosra sütjük.
2.
A céklát és a sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk. A lilakáposztát szintén vékonyan lereszeljük. Kókuszzsíron kevés sóval, gyakori kevergetés mellett félpuhára dinszteljük.
3.
A fokhagymát megpucoljuk, apróra szeleteljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és beletesszük a natúr joghurtba. Alaposan összekeverjük.
4.
Tálaláskor a gyönyörű bíborszínben pompázó, illatos káposztás-céklás zöldséget tányérra halmozzuk és meglocsoljuk fokhagymás joghurttal. Ráhalmozunk a sült csirkemell kockákból.

Díszítésként vagy az ízek fokozásaként megszórhatjuk friss zöldfűszerrel, csírával vagy mikrozölddel.
Kitűnő étel ebédnek vagy vacsorának!

Egészségetekre!

Recent Posts