A közkedvelt Tiramisu, mint különleges édességféleség, Testszerviz alapelvek szerint átgondolva.

tiramisu-pohardesszertRégóta készültem, hogy elkészítsem ezt a finom családi kedvencet, Testszervizre hangoltan. Hogy hogyan fogom megoldani lisztes piskóta nélkül mindezt, az gondolatban már megvolt, hétvégén pedig végre megvalósítani is sikerült. Elég jó lett. 🙂

Hozzávalók:

Piskótához:
6 tojás
4 ek nyírfacukor
10 dkg darált dió

Krémhez:
0,5 l Mascarpone
3 tojás
3 ek nyírfacukor
1 kk rum-aroma

És még:
1 dl kávé kókusztejszínnel krémesítve
Holland kakaópor

Elkészítés:

Piskóta:
6 tojás sárgáját 4 evőkanálnyi nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét külön felverjük és könnyedén hozzáadjuk a diós masszához.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egyenletesen szétkenjük benne a tésztát. 180 C fokos hőmérsékleten előmelegített sütpben 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük, lehúzzuk a piskótáról és hagyjuk kihűlni.

Krém:
A 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét 1 ek nyírfacukorral kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgákat 2 ek nyírfacukorral és a rumaromával robotgéppel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk a Mascarponét. Amikor már krémes, belekanalazzuk a kemény habbá vert fehérjét és szépen eldolgozzuk.

Közben készítünk 1 dl langyos „tejeskávét” (javasolt fajta, a személyes kedvencem: DXN Cream Coffee). A Ganoderma kivnatot tartalmazó, kókusztejporral krémesített, édesítetlen kávéból két kiskanálnyit elkeverünk kevés forró vízzel, majd szükséges mennyiségű hideg vizet hozzáadva langyossá tesszük. Krémesíthetjük még pici kókusztejszínnel, ízlés szerint.

A kihűlt piskótát kétujjnyi csíkokra szeleteljük és desszertes poharak aljában elhelyezünk belőle egy réteget. Meglocsoljuk a kávéval, meghintjük kakaóporral, majd egy-két evőkanálnyit ráhalmozunk a krémből. A rétegezést megismételjük, s a legfelső krém tetejét is megszórjuk kakaóporral.

Lefedve néhány órára hűtőbe tesszük, majd jó lelkiismerettel elfogyasztjuk. 🙂
Egészségetekre!

A test ideális állapotát támogató étrend cseppet sem bonyolult.
Segítség nélkül azonban gyakran nem sikerül az innen-onnan összeollózott információkból, adatokból egy helyesen kialakított kerek egészet kirakni.

Éppen ezért, hogy ez ne okozzon nehézséget, örömmel segítek Neked személyre szabottan, a Testszervizzel.
Szeretettel várlak egy ingyenes konzultációs beszélgetésre.  Jelentkezz most!

Ha pedig szeretnél hasonló receptekről, a helyes életmóddal kapcsolatos érdekességekről, megközelítésekről az elsők között értesülni, iratkozz fel a Blog-értesítőre! >>>>>>>>>>>>>>>>>

Recent Posts