Tart még a cukkiniszezon, így a változatosság kedvéért most újabb receptet hozok Nektek. Ezúttal egy laktató, egyszerűen elékszíthető egytálétel, a töltött cukkini receptjét.
Hozzávalók:
1 db nagyobb, de még zsenge cukkini
250 g darálthús
1 kis fej vöröshagyma
250 ml paradicsompüré (cukormentes)
Bazsalikom, majoranna
Só, eritrit
Kókuszzsír
3 szál sárgarépa
Trappista sajt
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk (nem muszáj lehámozni), levágjuk a szárvégét és késsel, vagy kanál segítségével alaposan kivájjuk a magházát.
A megpucolt vöröshagymát apróra szeleteljük és pici kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a darálthúst, megszórjuk kb 1 ek. eritrittel, fél tk. sóval, ízlés szerint a szárított fűszerekkel és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, amíg picit már pirulni kezd.
Ekkor felengedjük annyi tisztított vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lefedőzve kb negyed órán át főzzük, amíg a főzőlé elfő. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük és még kb 5-10 perc alatt összeforraljuk.
Amíg a húsos töltelék készül, meghámozzuk a sárgarépát, vékony csíkokra gyaluljuk és kevés kókuszzsíron pici sóval megdinszteljük.
A húsos tölteléket belekanalazzuk a cukkiniban készített mélyedésbe, majd megszórjuk a dinsztelt sárgarépa egy részével. Reszelünk rá annyi Trappista sajtot, hogy bőven befedje.
A megtöltött, sütésre előkészített cukkinikat egy lapos hőálló edénybe helyezzük, alufóliával vagy az edény fedelével lefedjük és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb 20-25 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát vagy a fedelet, visszatesszük még kb 15 percre, amíg a sajt a tetején aranybarnára sül.
Tálaláskor melléadjuk a dinsztelt sárgarépát, de fogyaszthatjuk friss salátákkal vagy más dinsztelt, párolt zöldséggel is.
Egészségetekre!
Az egészségtudatos táplálkozás a fejben kezdődik és a konyhában folytatódik.
Ha igényled, Neked is örömmel segítek személyre szabottan a Testszervizzel egy olyan étrend kialakításában, amitől nem csak jóllaksz, hanem a valódi tápanyagokat is megadod a testednek.
Jelentkezz bátran egy díjmentes konzultációra: