Amikor a szuperpizza receptjét kigondoltam, még nem sejtettem, mennyi továbbgondolt variáció, ötlet születik majd ebből. Többek között ez a könnyű, gyors túróhabos-gyümölcsös álompite.

A receptben megadott mennyiség egy 25 cm átmérőjú, kör alakú tortaformához elegendő, ami kb 8 szeletre osztható.

HOZZÁVALÓK:

250 g túró vagy Ricotta

4 tojás

2 ek Eritrit

1 ek vaníliakivonat

Málna, eper, bogyós gyümölcs vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS:

1.
A túrót tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a 2 ek eritritet és a vaníliakivonat felét.
2.
A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy 2 fehérjét félreteszünk, két fehérjét pedig nagyobb tálban azonnal kemény habbá verünk. A sárgákat hozzáadjuk a túróhoz és alaposan elkeverjük. A masszához óvatosan, könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük a két tojásfehérjéből felvert habot.
3.
A tortaforma lapjára sütőpapírt szabunk, rátöltjük a túrós masszát és szép egyenletesen eloszlatjuk a kör alakú formán. Előmelegített sütőben kb 15-20 percen át addig sütjük, amíg a teteje kissé megszilárdul.
4.
Ekkor kivesszük a sütőből. Felverjük a másik két tojásfehérjét a vaníliakivonat másik felével. A felvert habot egyenletesen ráhalmozzuk az elősütött túrós alapra, villával vagy késsel egyenletesen elkenjük. Ízlés szerint dekoráljuk gyümölcsökkel, ezőttal én málnát és banánkarikákat használtam.
5.
Viszatesszük a sütőbe és készre sütjük: addig, amíg a tojáshab aranybarnára sül. Amikor kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni és felszeleteljük.

Egészségetekre!

Recent Posts