Nem tudom, Ti időnként, nagyritkán, hébe-hóba áhítoztok-e egy jó kis pizza után…? Hát, az én gyermekeim bizony igen… 

Ezért aztán tegnap este végre megsütöttük életünk első abszolút egészséges pizzáját liszt nélkül, két változatban. 😋

Készült magyaros nekünk, felnőtteknek és sonkás-kukoricás a gyerekek kedvéért (a kukorica miatt ne rökönyödjetek meg annyira, nem eszünk ilyet minden nap!) 🍕

Most a lisztmentes MAGYAROS PIZZA receptját osztom meg Veletek, mint alapreceptet, amit aztán ízlés szerint a végtelenségig lehet variálni!

HOZZÁVALÓK:

„Tésztához”:

500 g házi túró vagy Ricotta
4 db tojás
100-150 g reszelt sajt

Feltétnek:

3 ek paradicsomsűrítmény (adalékszermentes)
1 ek oregánó

Házi kolbász
Néhány szelet szeletelt bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 közepes TV paprika
Néhány karika csípős paprika (ízlés szerint)
50 g sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1.
A „tésztához” a túrót / ricottát tálba tesszük, villával átnyomkodjuk, hogy a kisebb-nagyobb rögöket összetörtjük. Hozzáadjuk a 4 db feltört tojást, megsózzuk és elkeverjük. Ráreszeljük a sajtot és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy kerek pizzasütő lapra halmozzuk és villa vagy szilikon spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a felületen, hogy kb 1 cm magas legyen a masszánk. Szélét szépen eligazgatjuk és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 20 percig elősütjük.
2.
Amikor a tetejét már megszilárdulni látjuk, de még nem kezd aranybarnára színeződni, akkor kivesszük és jöhet a feltét. A paradicsompürés keveréket kenőtoll vagy egy kés segítségével egyenletesen szétkenjük a tészta felületén.
3.
Ezután ráhelyezzük a bacon szeleteket, a felkarikázott kolbászt és a paprikaszeleteket. Egyenletesen megszórjuk a felszeletelt hagymakarikákkal és végül megszórjuk a lereszelt sajttal.
4.
Visszatesszük a sütőbe és még kb további 15-20 perc alatt készre sütjük. Pizzavágóval felszeleteljük és friss vegyes salátával elfogyasztjuk.

TIPP:
 Ha kerek pizzát szeretnél, de nincs pizzasütő lapod, akkor tökéletesen megteszi egy kerek csatos tortaforma alja is. Ebben az esetben csak arra vigyázz, hogy a masszával ne töltsd ki teljesen a formát, hanem 1-2 cmt hagyj el körben a forma szélétől, hogy legyen helye sülés közben „terjeszkedni”.

 Ha szögletes formára készíted tepsiben, akkor mutatós kis lepény-szeletekre tudod vágni a pizzát.

 A „tészta”, mint alap bármilyen feltéttel tökéletesen működik: zöldségekkel, sonkával, gombával, tengeri herkentyűkkel, hússal, hallal. Sőt, paradicsomos alap helyett variálhatod például fokhagymás joghurtos alappal is!

Egészségetekre!

Recent Posts