Nem tudom, Ti időnként, nagyritkán, hébe-hóba áhítoztok-e egy jó kis pizza után…? Hát, az én gyermekeim bizony igen…
Ezért aztán tegnap este végre megsütöttük életünk első abszolút egészséges pizzáját liszt nélkül, két változatban. 😋
Készült magyaros nekünk, felnőtteknek és sonkás-kukoricás a gyerekek kedvéért (a kukorica miatt ne rökönyödjetek meg annyira, nem eszünk ilyet minden nap!) 🍕
Most a lisztmentes MAGYAROS PIZZA receptját osztom meg Veletek, mint alapreceptet, amit aztán ízlés szerint a végtelenségig lehet variálni!
HOZZÁVALÓK:
„Tésztához”:
500 g házi túró vagy Ricotta
4 db tojás
100-150 g reszelt sajt
só
Feltétnek:
3 ek paradicsomsűrítmény (adalékszermentes)
1 ek oregánó
Házi kolbász
Néhány szelet szeletelt bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 közepes TV paprika
Néhány karika csípős paprika (ízlés szerint)
50 g sajt
ELKÉSZÍTÉS:
TIPP:
Ha kerek pizzát szeretnél, de nincs pizzasütő lapod, akkor tökéletesen megteszi egy kerek csatos tortaforma alja is. Ebben az esetben csak arra vigyázz, hogy a masszával ne töltsd ki teljesen a formát, hanem 1-2 cmt hagyj el körben a forma szélétől, hogy legyen helye sülés közben „terjeszkedni”.
Ha szögletes formára készíted tepsiben, akkor mutatós kis lepény-szeletekre tudod vágni a pizzát.
A „tészta”, mint alap bármilyen feltéttel tökéletesen működik: zöldségekkel, sonkával, gombával, tengeri herkentyűkkel, hússal, hallal. Sőt, paradicsomos alap helyett variálhatod például fokhagymás joghurtos alappal is!
Egészségetekre!