Egy globális problémára figyelmeztet, amely nagyon is súlyos és valós.

Az angilai sztárszakács véleménye szerint a mai társadalmakban élő gyermekek rövidebb ideig fognak élni, mint a szüleik, azok miatt az ételek miatt, amikkel körülveszik őket.

„TANÍTSUNK MINDEN GYERMEKET AZ ÉTELEKRŐL!”

Az alábbi videó 2010-ben látott napvilágot ezzel a címmel, miután Jamie Oliver a TED Prize elnyerése kapcsán megosztotta annak a huntingtoni elhízás-ellenes projektjének figyelemre méltó történeteit, amelyben az élelmiszer-tudatlanság egészség elleni támadására mutat rá.

Jamie üzenete semmit sem veszített aktualitásából, sőt!

Bemutatkozását így kezdi:

„Jamie Oliver vagyok. 34 éves. Az angliai Essex-ből jöttem és az utóbbi hét évben azon fáradoztam, hogy életeket mentsek a magam módján.
Nem vagyok orvos. Séf vagyok. Nincs drága felszerelésem, sem gyógyszerem. A felvilágosítást, oktatást használom.

Mélyen hiszem, hogy az étel hatalmának elsődleges helye van otthonainkban, amely összeköt minket az élet legjobb falatjaival. 

Ma egy szörnyű, szörnyű valóságban élünk.”

És valóban.

Az étkezésünk tele van tápláléknak nem nevezhető termékekkel, élelmiszeripari förmedvényekkel, amelyek semmi másra nem alkalmasak, minthogy előbb-utóbb tönkretegyék a testünket, aláássák az ideális fizikai közérzetünket, előidézve az elhízást és különféle fájdalmas, kényelmetlen állapotot, illetve betegségeket.

Jamie megközelítése remekül rámutat arra a problémára, amit a helytelen táplálkozás és az ételekkel kapcsolatos általános tudatlanság okoz a társadalmainkban, az emberek életminőségében és nem utolsó sorban a gyermekeink jövőjében.

A méltán híres, közkedvelt és elismert szakács az „étel forradalmában” látja a megoldást, ami változást hozhat ebben. Így fogalmaz:

„A kívánságom az, hogy segítsetek egy erős, fenntartható mozgalmat, amelynek célja, hogy okítson minden gyermeket az ételekről. Hogy ösztönözzék a családokat a főzésre és képessé tegyék az embereket mindenfelé, hogy harcoljanak az elhízás ellen.”

A Testszerviz elhivatottsága és technológiája ugyancsak a Jamie által megvilágított problémára nyújt megoldást az embereknek.

A változást magunkon, magunkkal kell kezdeni, ami a helyes, tudatos táplálkozás és életmód kialakításával indul.

Azzal együtt, hogy rendszerezett, gyakorlatias ismereteket sajátítunk el az ételeinkről (valódi táplálékainkról) a testünk helyes működtetéséről, amely számos további életmód-tényezőt is érint.

A Testszerviz pontosan ebben és pontosan így segít. Személyre szabott programmal, ismeretátadással és folyamatos konzultánsi segítséggel, támogatással.

S miután magunk már tudatosan, a testünk egészségét támogató módon élünk, könnyedén adhatjuk ezt tovább a gyermekeinknek, a mindennapok gyakorlatával, mintaadással, példamutatással és természetesen az okos, módszeres tanítással.

Van út a változáshoz! Van remény és lehetőség a minőségibb életre!
Ugye Neked sem közömbös, mi történik majd Veled és a gyermekeiddel a jövőben?

Ragadd meg hozzá most az eszközt: a Testszerviz itt van és én is itt vagyok, hogy segítselek Téged! Jelentkezz egy díjmentes konzultációra: várlak szeretettel!

Recent Posts