Rövidesen lecseng a lecsó szezon. Amíg azonban tart még, érdemes akár különlegesebben, változatosabban is készíteni. Például káposztával.
Elkészítés:
A vöröshagymát lehámozzuk és apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk.A paprikát és paradicsomot megmossuk, karikákra szeleteljük. A káposztát szintén csíkokra szeleteljük, vagy felkockázzuk.
A szalonnát egy nagyobb serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paprikát, pár perc múlva a paradicsomot és végül a káposztát. Picit megsózzuk, jól átforgatjuk és lefedve 10-15 percig pároljuk.
A tojásokat eközben megmossuk, feltörjük egy tálban és megsózva felverjük. Újra megkeverjük a lecsós alapot és rátöltjük a tojást. Néhány perc alatt, időnként átkeverve készre sütjük.
Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.
Jó étvágyat hozzá!
Egészséges, változatos, finom étrend a Testszervizzel, a legideálisabb fizikai közérzetért.
Tanuld meg Te is és élvezd minden előnyét!
Szeretettel várlak egy ingyenes konzultációs beszélgetésre. Jelentkezz most!
Szeretnél még több tápláló, egészséges ételt megismerni? Kattints ide további receptekért!