Rövidesen lecseng a lecsó szezon. Amíg azonban tart még, érdemes akár különlegesebben, változatosabban is készíteni. Például káposztával.

dscn6680Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma

5 db szép húsos TV paprika

3 db közepes paradicsom

1 kisebb fej káposzta negyede

Néhány szelet Bacon vagy házi füstöltszalonna

3 db tojás

só

 

Elkészítés:

A vöröshagymát lehámozzuk és apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk.A paprikát és paradicsomot megmossuk, karikákra szeleteljük. A káposztát szintén csíkokra szeleteljük, vagy felkockázzuk.

A szalonnát egy nagyobb serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paprikát, pár perc múlva a paradicsomot és végül a káposztát. Picit megsózzuk, jól átforgatjuk és lefedve 10-15 percig pároljuk.

A tojásokat eközben megmossuk, feltörjük egy tálban és megsózva felverjük. Újra megkeverjük a lecsós alapot és rátöltjük a tojást. Néhány perc alatt, időnként átkeverve készre sütjük.
Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.

Jó étvágyat hozzá!

Egészséges, változatos, finom étrend a Testszervizzel, a legideálisabb fizikai közérzetért.
Tanuld meg Te is és élvezd minden előnyét!
Szeretettel várlak egy ingyenes konzultációs beszélgetésre.  Jelentkezz most!

Szeretnél még több tápláló, egészséges ételt megismerni? Kattints ide további receptekért!

Recent Posts